Milions d’emails amb les seves contrasenyes filtrades

Contrasenyes Filtrades

Fa uns dies, l’expert en seguretat Troy Hunt va localitzar un paquet de 12.000 arxius (ocupant un total de 85GB) amb gairebé 773 milions d’adreces de correu electrònic i 22 milions de contrasenyes.

Els llistats d’emails i contrasenyes filtrades estaven publicades en el servei d’allotjament en el núvol MEGA. A més, es podien descarregar a través de torrent.

Encara que no tots els comptes d’email van acompanyades de contrasenyes, es tracta de la major fuita de contrasenyes filtrades des del “incident” de Yahoo en 2013.

Com comprovo si els meus comptes estan compromesos?

El lloc web Have I been Pwned és una base de dades que ens permet comprovar si les nostres adreces de correu electrònic, s’han vist compromeses alguna vegada per una bretxa de seguretat, com està recentment descoberta.

haveibennpwned

La mateixa eina també permet buscar per contrasenyes, la qual cosa ens permet saber si les nostres contrasenyes estan exposades, encara que sense revelar si està associada als nostres comptes o si és perquè algú utilitza o ha utilitzat la mateixa.

En cas que la comprovació ens digui que els nostres comptes i contrasenyes han estat compromeses, hem de canviar al més aviat possible les nostres contrasenyes. A més, us recomanem que es canviïn les contrasenyes cada cert temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Privacy Policy